Toptan satın almalarda fiyat teklifi için ürün ekleyiniz.
Termal kütle debimetreler, gaz akışkanların kütle ölçümünü yapmak için geliştirilmiş ürünlerdir. Standart debimetreler, debi ölçümünü sağlıklı olarak yapmak için basınç ve sıcaklık kompanzasyonuna ihtiyaç duyarlar. Fakat kütle debimetreler direk olarak akışkanın, kütle akış değerini kompanzasyona ihtiyaç duymadan hesaplayabilirler. Mass ( kütle ) debimetreler, doğrudan uygulama kolalığı, hareketli hiçbir parçasının olmaması, çok düşük basınç kaybı, çok geniş ölçüm aralığı, yüksek hassasiyet, yüksek güvenilirlik özellikleri ile tercih sebebi olmaktadır. Termal kütle debimetreler ağırlıklı olarak petrol türevleri, kimsayal endüstri, medikal endüstri, ısı santralleri ve çevre koruma sektörlerinde kullanılmaktadır.
Daldırma Termal Kütle ( Mass ) debimetreler seri bağlı debimetrelerin kullanılamıyacağı alanlarda, veya boru çapları yüksek olan ortamlarda tercih edilen bir modeldir. Çalışma mantığı sabit tiple aynıdır. Akış hızının 0.2 m/sn kadar düşük olan proseslerde ısıtıcı prop ile ölçüm probu arasında etkileşim artacağında daldrıma tipin tercih edilmesi gerekmektedir.
Daldırma Termal Kütle ( Mass )debimetreler DN20 - DN100 arasında kullanılabilir. Kullanıcı tarafından kullanılacak hat çapı, sıcaklık ve ürün bilgileri hakkında detaylı bilgi verildiği taktirde ürün daha hassas şekilde kalibre edilebilir.
Termal kütle debimetreler sıcaklık yayılma prensibine göre çalışırlar. Sıcaklık yayılma tekniği, birçok zorlu koşul altında mükemmel performans ve yüksek güvenirliği sağlamaktadır. Debi algılama 2 adet platin RTD sıcaklık resitansı ile sağlanır. Bu iki sensörden biri hız sensörü diğeri ise otomatik değişen sıcaklık kompanzasyonlu sıcaklık sensörüdür.Bu 2 RTD sensörü akış tüpünün ortasına konumlandırılmıştır. Hız algılayıcı sensör ortam sıcaklığının üzerinde bir sıcaklıkta, sürekli bir fark kadar ısıtılır ve sıcaklık sensörü ortam ısısına cevap verir. Gaz hızı arttığı taktirde, sensörden gelen ortama aktarılan ısı miktarı da artar. Bu sebeple sensörün cektiği güç de artar. Böylece ısıtıcı RTD sönsör güç elektroniği prensibine dayanarak kütle akış bilgisini verir.
Genel Uygulamaları:
- Endüstriyel boru içerisinden geçen gaz akışı,
- Gaz yakımı sırasında oluşan hava ölçümü,
- Baca gazı ölçümleri,
- Su arıtma sırasında oluşan gaz ölçümleri,
- Çimento sigara ve cam üretiminde oluşan sıkışmış gaz ölçümleri,
- Doğal gaz, kömür gazı, sıvılaştırılmış gaz, parlayıcı gaz ve hidrojen gaz ölçümleri,
- Çelik sektöründe kullanılan sıkıştırılmış gaz,
vb.